• Chrípkové prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            vedenie ZŠ s MŠ Hlavná 267, 076 12 Kuzmice oznamuje žiakom základnej aj materskej školy, že z dôvodu veľkej chorobnosti žiakov a pedagógov a na základe odporúčania RÚVZ v Trebišove budú v dňoch od 01. 02. 2024 do 06 .02. 2024 chrípkové prázdniny. Žiaci do školy nastúpia 07. 02. 2024.

            Riaditeľka školy: Mgr. Jozefína Martončíková

             

          • Riaditeľské voľno

          • Vedenie ZŠ s MŠ, Hlavná 267, 076 12 Kuzmice oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov, udeľuje na deň 

            2. februára 2024 (piatok) riaditeľské voľno pre základnú školu

            z organizačných, prevádzkových a bezpečnostných dôvodov (výkopové práce na kanalizáciu). Riadne vyučovanie bude pokračovať v pondelok 05.02.2024. MŠ ostáva v tento deň v prevádzke.

            Ďakujeme za porozumenie.

            Mgr. Jozefína Martončíková, riaditeľka školy

          • Telesná výchova na korčuliach

          • V rámci sezónnych pohybových činností v predmete telesná a športová výchova naši šiestaci s p. uč. Bobokovou využili dary mrazivého počasia a dvojhodinovku telesnej strávili 15. januára netradične na korčuliach na zamrznutej ľadovej ploche, ktorú na poliach za ulicou Medzi jarky vytvorila pani zima. Vrátili sa tak do čias rodičov a starých rodičov, keď pohyb na korčuliach v prírode na zamrznutých riekach, poliach a jazerách nebol ničím výnimočným.

            Veríme, že takéto počasie ešte vydrží a na prírodný ľad sa dostanú počas hodín TaŠV, ale aj v čase po vyučovaní i ostatní žiaci.

          • Lyžiarsky výcvik Ski Drienica 2024

          • Po vianočných prázdninách od 8. 1 do 12. 1. 2024 sa pre našich žiakov 7. - 9. ročníka uskutočnil lyžiarsky výcvik v lyžiarskom stredisku Drienica. Už bolo načase urobiť malú zmenu, tak po niekoľkých rokoch sme sa rozhodli obľúbený Vernár vymeniť za Drienicu. Na LV sa zúčastnili 34 žiaci pod vedením 3 lyžiarskych inštruktorov/pedagógov p. uč. Bobokovej, p. uč. Vaškovej a p. uč. Huľa. Začiatočníci získali základné vedomosti o základných pojmoch, názvosloví, technike lyžovania, lyžiarskom vybavení, základné pohybové zručnosti a schopnosti, ako je: držanie, nosenie, pripínanie a odopínanie lyží, obraty na svahu, chôdzu sunom a sklzom, výstupy do svahu, zjazd priamo, šikmo a cez terénne nerovnosti, vstávanie po páde, zrýchľovanie, brzdenie a zastavenie zjazdu, zmeny smeru jazdy – oblúky v obojstrannom prívrate (pluhu), jazdu na vleku. Pokročilí lyžiari sa zdokonaľovali vo svojich lyžiarskych zručnostiach - základnom znožnom oblúku, oblúku s prívratom hornej lyže, základnom carvingovom oblúku.

            Na svahu i v ubytovacom zariadení sa až na niektoré výnimky žiaci správali slušne, zodpovedne, disciplinovane – v súlade so základnými pravidlami správania sa na svahu (Bielym kódexom) a dodržiavali pokyny vyučujúcich.

            Keďže počas celého výcviku nás sprevádzalo veľmi chladné počasie, niektorí naši žiaci využili služby wellnes, ktoré hotel ponúkal. Večerný čas sme si krátili stretnutiami v spoločenskej miestosti, organizačnými poradami, zábavným kvízom, stolným futbalom, biliardom a vyhodnotením výcviku.

            Snažíme sa o to, aby lyžiarsky výcvik nebol len o lyžovaní, ale aj o zážitkoch, istých spoločenských návykoch, vzájomnej pomoci, spolupráci, utužovaní kolektívu, tolerancii a hlavne vzťahu k zimnej prírode, zimným športom a zdravému životnému štýlu. Veríme, že si naši zverenci do ďalších rokov ponesú i túto pridanú hodnotu :)

            Mgr. Zuzana Vašková

          • Vianočné pastorále 2023

          • Krásnu predvianočnú atmosféru prezentovanú našimi žiakmi formou scenického pásma kolied, tancov, hudby a piesní pod taktovkou pani učiteliek a asistentiek základnej školy si mohli vyhutnať 16. decembra 2023 všetci, ktorí prišli o tretej hodine popoludní do kultúrneho domu v Kuzmiciach.

          • Oznam o skrátení vyučovania

          • Vážení rodičia, milí žiaci, oznamujeme Vám, že z dôvodu nepriaznivého počasia skracujeme dnešné vyučovanie (28. 11. 2023). Vyučovanie končí po 4. vyučovacej hodine. Školský klub detí v prevádzke bude. 

            Za porozumenie ďakujeme.

            S pozdravom vedenie školy.

          • Dopoludnie venované klíme v triede a prevencii šikanovania v školskom prostredí

          • Šikanovanie sa v počiatočných štádiách viac či menej vyskytuje takmer v každej škole a školskom zariadení. Na rozdiel od iných typov nežiaduceho správania, s ktorými sa stretávame v školskom prostredí, je šikanovanie obzvlášť rizikové, pretože často zostáva dlho skryté. A pritom aj pri relatívne malej intenzite šikanovania môže u jeho obetí dochádzať k závažným psychickým traumám s dlhodobými následkami. Je preto dôležité, aby sme vedeli ako mu predchádzať, resp. rozpoznať a riešiť už jeho počiatočné štádiá. 

            Niekedy je vhodné, aby sa o tejto téme žiaci dozvedali aj od seba navzájom, nielen od pedagógov alebo rodičov. Preto mladším spolužiakom 3. novembra 2023 naši deviataci priravili vo vlastnej réžii prednášky a aktivity zamerané na rozpoznanie a možnosti riešenia situácií súvisiacich so šikanovaním.

             

          • Okresné kolo vo florbale

          • 8. novembra 2023 sa naši žiaci zúčastnili okresného finále vo florbale starších žiakov. Finálový turnaj sa uskutočnil v Mestskej športovej hale v Trebišove za účasti víťazov obvodných kôl. V prvom zápase chlapci porazili SZŠ Sečovce s výsledkom 2:0. V druhom zápase nastúpili proti neskoršiemu víťazovi a favoritovi turnaja ZŠ Komenského Trebišov, s ktorým uhrali po tuhom boji výsledok 1:2, pričom pred koncom zápasu sa im nepodarilo premeniť trestné strieľanie. V treťom zápase nastúpili proti CZŠ s MŠ sv. Juraja v Trebišove, ktorú porazili s výsledkom 2:1, čím získali druhé miesto v okrese a tesne im unikol postup do krajského kola. Chlapcom srdečne blahoželáme za predvedený výkon a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Korčuľovanie - športový deň

          • Štvrtok po jesenných prázdninách sme začali športovo. Oprášili sme korčule, nasadili si prilby a ľad na zimnom štadióne v Trebišove bol náš. Aktívnym korčuľovaním sme tam strávili štyri hodiny. Vzájomný rešpekt začiatočníkov a pokročilých nás milo prekvapil. Tí šikovnejší pomáhali zdokonaliť sa v korčuľovaní menej zdatným. Vzťahy sa upevňovali, korčuliarska zdatnosť sa zlepšovala, nosy nám mrzli, no nás hrial pocit z príjemne stráveného predpoludnia.

            Už teraz sa tešíme na podobné školské akcie.

          • Výstavka jesenných plodov

          • Výstavka jesenných plodov

             

            Opäť sme sa potešili z originálnych výtvorov, ktoré do školy priniesli naši tvoriví žiaci. Pár dní sme vďaka nimi zažili tú pravú jesennú atmosféru. Obdivovali sme a na záver sme zhodnotili úsilie a šikovnosť všetkých zúčastnených.

            Naši kreatívni žiaci aj tento rok priniesli do školy mnoho krásnych výtvorov z tekvíc, orechov, šišiek, gaštanov a iných prírodnín či dekoračného materiálu.

            Vyhodnotenie tých najkrajších bolo ťažké, preto sme udelili rovno päť víťazných miest. Hodnotili žiaci i učitelia. A ako to tento rok dopadlo?

            1. Vanessa Lejková, 6. A

            2. Olívia Čeľovská, 3. A

            3. Daniela Somjaková, 5.A

            4. Diana Bičková, 3.A

            5. Sofia Vincejová, 4. A

             

            Víťazom blahoželáme a ďakujeme všetkým súťažiacim za spestrenie pravej jesennej atmosféry v našej škole.

             

            p. uč. Kušnírová a Hudecová

          • Hovorme o jedle

          • Projekt Hovorme o jedle

            „Výživa patrí k rozhodujúcim faktorom, ktoré ovplyvňujú zdravie každého z nás.“

            V rámci súťažno-vzdelávacieho projektu Hovorme o jedle, ktorú už niekoľko rokov organizuje Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora a Centrum rozvoja znalostí o potravinách, sa naši šikovní žiaci zapojili do témy ZELENINA, OVOCIE A ORECHY Z NAŠICH SADOV. Žiaci prvého stupňa, špeciálna trieda S1.A a 6. A trieda prispeli do celoslovenskej súťaže témami:

            • Baterková pátračka
            • Uhádni ma!
            • Zásoby na zimu
            • Novinové jabĺčko
            • Orechová polievka
            • Počítame úrodu
            • Matematický sad
            • Ovocíčko na papieri
            • Spoločné raňajky

            Žiaci sa zaujímavými vzdelávacími aktivitami dozvedeli viac o potravinách a dobrých stravovacích návykoch, o úlohe potravín pri ochrane zdravia a ich význame pre tvorbu a ochranu životného prostredia.

          • Florbalový turnaj v Sečovciach

          • Dňa 24. 10. 2023 sa chlapci 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili obvodového kola vo florbale. Po víťazstve 7: 1 nad ZŠ Parchovany a 4:2 na ZŠ Zemplínska Teplica obsadili v skupine 1. miesto a postúpili do okresného kola.

          • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC 2023

          • „KEĎ SA MILIÓN DETÍ BUDE SPOLU MODLIŤ RUŽENEC, SVET SA ZMENÍ.“ (sv. Páter Pio)

            V tomto duchu sa 18. októbra uskutočnila akcia, ktorej názov je Milión detí sa modlí ruženec. Cieľom tejto akcie je, aby bola jednota a pokoj na celom svete. Dve vlastnosti, ktoré sú veľmi potrebné pre náš život ako aj okolie, v ktorom sa neustále pohybujeme a vplývajú na nás. Pokoj a jednotu pre celý svet vyprosovali aj deti našej základnej školy, kde spoločným spevom a modlitbou posvätného ruženca si deti spomenuli, aj na deti žijúce na celom svete, ktoré žijú v neustálom napätí.

          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka

          • 17. októbra sa uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Niekoľkí ôsmaci a deviataci sa statočne popasovali s gramatikou, literárnymi textami a štylistikou v našom materinskom jazyku písomnou i ústnou formou.

            Víťazkou sa už druhý rok po sebe stala Ema Dvorová (9. A), druhé miesto obsadil Mário Berta (9. A) a na treťom mieste sa umiestnil Marián Vaško (8. A).

            Víťazom blahoželáme, zúčastneným ďakujeme a Emke Dvorovej želáme veľa úspechov v okresnom kole.

          • Babadlo

          • Babadlo je jediným divadlom svojho druhu v celom Prešovskom kraji. Svojou tvorbou sa zameriava predovšetkým na detského diváka. Divadlo sa usiluje priblížiť hlavne pôvodnú slovenskú tvorbu, svetovú klasiku a autorské divadlo. Prostredníctvom hry a divadla rozvíja cit pre umenie. V divadelnej tvorbe hlavne pre deti kladie dôraz na výtvarné a hudobné spracovanie, prácu s bábkou. V rámci celkovej tvorby sa skôr pridržiavame klasických princípov bábkového divadla a snažíme sa o udržanie bábkového kumštu vodenia rôznych tipov bábok –marionety, javajky, maňušky, manekýni.

            13. októbra 2023 prinieslo toto divadlo umelecký zážitok i našim prvostupniarom.

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • ekonómka školy +421 948616946 riaditeľka školy +421 911766754 materská škola +421 948070891 odhlasovanie stravy, p. Takáčová +421 951142754 ŠKD, p. Lévaiová + 421 948238939
      • Hlavná 267 07612 Kuzmice Slovakia
      • 17071089
      • 2020992806
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje