• LETNÁ ŠKOLA

          •  

            V dňoch od 16.8 do 27. 8 2021 sa aj u nás realizovala LETNÁ ŠKOLA. Počas dvoch týždňov si deti hravou formou opakovali nielen učivo z dištančného vzdelávania, no ich aktivity smerovali aj k iným poznávacím a zábavným činnostiam. Dopoludňajšie hodiny sa venovali viac vzdelávaniu, najmä rozvíjaniu čitateľskej, finančnej, matematickej či prírodovednej gramotnostii. Popoludní sa pozornosť sústreďovala prevažne na telesný a umelecký rozvoj osobnosti.

            Žiaci si tak  mohli vyskúšať poskytovanie prvej pomoci. Navštívili jedinečnú  výstavu Terakotovej armády v trebišovskom múzeu, zaplávali, schladili sa a vyskúšali novučičký tobogán na vynovenom trebišovskom letnom kúpalisku, podnikali výlety do blízkeho okolia, zdokonaľovali sa v bicyklovaní, dopravnej výchove, oddýchnuť si mohli pri pozeraní filmov o prírode alebo iných pohybových činnostiach.

            Celá letná škola bola ukončená spoločnou výtvarnou prácou – PAPAGÁj – na ktorú sa na pamiatku podpísali zúčastnení vyučujúci a žiaci.

            Ak ste sa letnej školy nezúčastnili a chcete o nej vedieť viac, dozviete sa z priloženej fotogalérie :)

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

          • Tento rok v súvislosti s protipandemickými opatreniami sa slávnostné otvorenie školského roka bude konať vo štvrtok 2. septembra 2021  trochu netradične. O 8:00 h. začne obvyklá svätá liturgia v grécko-katolíckom chráme. Spoločné stretnutie všetkých žiakov školy vystrieda o 9.00 h slávnostný príhovor riaditeľky školy prostredníctvom školského rozhlasu a odovzdávanie informácií a organizačných pokynov od triednych učiteľov v jednotlivých triedach.

            Vstup do budovy školy je povolený len žiakom a zamestancom školy. Výnimočne v tento deň budú môcť vstúpiť do priestorov školy aj zákonní zástupcovia  žiakov 1. ročníka, ktorí sa budú musieť preukázať vypísaným potvrdením o bezpríznakovosti. Tlačivo bude k dispozícii vo vestibule školy.

            Vstup do budovy bude umožnený len jednému zákonnému zástupcovi prváčika, ostatní rodičia nemajú vstup povolený.

            Všetci rodičia, ktorí majú prístup na edupage, potvrdia bezpríznakovosť jednoduchým odkliknutím priamo v edupage.

            Každý žiak aj rodič musí mať nasadené rúško na prekrytie horných dýchacích ciest. Po slávnostnom otvorení školského roka a odovzdaní potrebných informácií žiaci odchádzajú domov.

          • Bardejovské Kúpele

          • Prvý júlový týždeň sa zamestnanci školy zúčastnili v Bardejovských Kúpeľoch zaslúženej teambuildingovej akcie spojenej s podnetnýcm a zaujímavým školením zameraným na vzťahy na pracovisku.

          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • 30. júna sme slávnostne ukončili veľmi náročný školský rok, tak pre žiakov ako i pre pedagógov, poznačený pandemickou situáciou. Nakoniec sme to predsa len zvládli a žiakov čakali zaslúžené dva mesiace oddychu. 

          • Návšteva trebišovského múzea

          • V rámci regionálnej výchovy navštívili pred koncom školského roka naši druhostupniari Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kde si mohli pozrieť tradičné remeslá či trh ručne vyrábaných výrobkov.

          • Ukážka vojenskej techniky

          • Keďže posledné vyučovacie dni školského roka boli veľmi horúce a v triedach sme sa takmer saunovali, snažili sme sa čo najviac aktívít realizovať vonku na čerstvom vzduchu. Naše pozvanie spríjemniť horúce predprázdninové dni prijali príslušníci Slovenskej armády z mechanizovanej a motorizovanej jednotky, ktorí našim žiakom predviedli ukážku vojenskej techniky - vojenských zbraní a motorových vozidiel. Možno aj niektorých z n ich motivovali k výberu svojho budúceho povolania.

          • Deň detí

          • Konečne:) Po dvoch rokoch sme mohli spoločne osláviť aj v našej škole dlho očakávaný Deň detí. Minulý rok nám v tom zabránila pandémia, tak radosť z toho, že sa mohol konať v tomto roku, bola dvojnásobná. Sviatočný deň začal veľkolepo – vystúpením folklórne skupiny Bitangi,  ktorej členovia sú naši bývalí žiaci. Spevácke nadanie si overili odvážni speváci  v školskej Superstar. Nadšenci futbalu si zasa svoje sily zmerali vo futbalovom turnaji. Koho nenadchol ani futbal, ani spev, ten sa mohol zabaviť na stanovištiach pri zaujímavých pohybových a kreatívnych aktivitách na školskom dvore alebo v triedach školy. Nebudeme však o tom veľa písať. Kto chce vedieť, ako vyzeral náš Deň detí, nech si radšej pozrie príjemné okamihy krásneho sviatku detí zachytené fotoaparátom v našej fotogalérii.

          • Rozlúčka s deviatakmi

          • Každoročne je u nás tradícou slávnostne sa rozlúčiť s našimi najstaršími žiakmi. Samozrejme, ani tento rok to nebolo inak. Jeden z posledných školských dní bol teda venovaný výlučne našim výnimočným deviatakom, na ktorých sme boli pyšní počas štúdia tu a veríme, že sa za nich hanbiť ani v budúcnosti nebude treba a budú aj naďalej robiť dobré meno našej škole. Želáme im v ďalšom pokračovaní ich cesty na stredných školách, ale i v bežnom živote veľa úspechov a krásnych chvíľ. Aj keď treba podotknúť slovami básnika, že..."život nie je iba sladký sen, má víry, blesky ako Beethoven, len majster zvládne jeho klávesnicu." 

          • Letná škola

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

             

            pre žiakov našej školy sme tento rok pripravili LETNÚ ŠKOLU. Jej hlavným zámerom je poskytnúť našim žiakom možnosť na získanie alebo upevnenie vedomostí, zručností a spôsobilostí, ktoré si nedostatočne osvojili počas školského roka 2020/2021. Letná škola neprebieha vo forme klasického vyučovania, ale jej primárnym cieľom napriek tomu ostáva vzdelávanie a rozvoj kompetencií žiakov.

            Letná škola sa uskutoční v termínoch 16.- 20.8.2021, 23.- 27.8.2021 v areáli školy. Bude prebiehať od pondelka do piatka v čase od 8:00 do 16:00 h.

            Činnosť letnej školy je rôznorodá, hravou formou si žiaci budú opakovať učivo, rozvíjať nadobudnuté zručnosti, žiakov čaká skvelá zábava, veľa pohybu, hry, súťaže, bádateľské aktivity, objavovanie a iné.

            Prosíme rodičov, aby pre deti zabezpečili desiatu a pitný režim, Športové oblečenie, pevnú obuv a prezuvky potrebné pri vstupe do tried na každý deň letnej školy.

            Obed bude žiakom poskytnutý v škole. Pre žiakov 1. stupňa je cena obeda na deň – 1, 21 eur a pre žiakov 2. stupňa  - 1, 30 eur.

            Prosíme Vás nezabúdajte na bezpečnosť Vašich detí a vybavte ich rúškami.

             

            Tešíme sa na všetky prihlásené deti v našej Letnej škole :)

          • Oznámenie o riaditeľskom voľne

          •  

             

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Kuzmice, v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 150 odsek 5 a v súlade s § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z.z. o podrobnostiach o organizácii školského roka

            udeľuje riaditeľské voľno  dňa 11.06.2021  (piatok) žiakom základnej a materskej školy Kuzmice  z prevádzkových dôvodov.

            Vo vyučovaní sa bude pokračovať 14.06.2021  (pondelok). V tento deň sú všetci žiaci odhlásení z obeda. V čase voľna nebude v prevádzke ani ŠKD.

             

             

          • DEŇ DETÍ

          • Konečne J Po dvoch rokoch sme mohli spoločne osláviť aj v našej škole dlho očakávaný Deň detí. Minulý rok nám v tom zabránila pandémia, tak radosť z toho, že sa mohol konať v tomto roku, bola dvojnásobná. Sviatočný deň začal veľkolepo – vystúpením folklórne skupiny Bitangi,  ktorej členovia sú naši bývalí žiaci. Spevácke nadanie si overili odvážni speváci  v školskej Superstar. Nadšenci futbalu si zasa svoje sily zmerali vo futbalovom turnaji. Koho nenadchol ani futbal, ani spev, ten sa mohol zabaviť na stanovištiach pri zaujímavých pohybových a kreatívnych aktivitách na školskom dvore alebo v triedach školy. Nebudeme však o tom veľa písať. Kto chce vedieť, ako vyzeral náš Deň detí, nech si radšej pozrie príjemné okamihy krásneho sviatku detí zachytené fotoaparátom v našej fotogalérii.

          • LETNÁ ŠKOLA

          • Základná škola s materskou školou Kuzmice zisťuje záujem rodičov o prihlásenie detí do letnej školy

            v termíne od 16. 8. do 20. 8. 2021

            v termíne od 23. 8. do 27. 8.2021

            v čase od 8.00 do 16.00 hod.

            Svoj záujem môžete oznámiť triednemu učiteľovi do 30. 5. 2021.

            Prihlásiť sa môžete na jeden alebo oba termíny.

            Budú vytvorené skupiny žiakov podľa záujmu rodičov osobitne na I. stupni a osobitne na II. stupni.

            Letné školy sú dobrovoľné pre školy, žiakov aj učiteľov. Majú pomôcť žiakom vyrovnať rozdiely vo vedomostiach a zručnostiach, ktoré vznikli alebo sa prehĺbili v dôsledku koronakrízy.

            Letné školy nebudú mať podobu vyučovania ako ho poznáme cez školský rok. Cez prázdniny deti zažijú pestré vzdelávacie aktivity v triedach, areáli školy aj v prírode. Vzdelávanie by malo mať zážitkový, hravý a tvorivý charakter.

          • Nástup do školy od 10. mája 2021

          • Žiak predkladá čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti iba v prípade, že sa nezúčastnil vyučovania minimálne 3 dni po sebe vrátane víkendu.

          • Zápis do MŠ



          • Základná škola s materskou školou Kuzmice oznamuje rodičom, že zápis detí do materskej školy pre šk. rok 2021/2022 sa uskutoční bez osobnej prítomností detí elektronickou formou v termíne od 4.5.2021 do 31.5.2021


            Oznam k zapisu deti do MS.docx


          • Oznam


          • Na základe najnovšieho Uznesenia Vlády SR a vyhlášky ÚVZ SR sa od 3. mája 2021 menia pravidlá nástupu žiaka do školy.

            Od vyššie uvedeného termínu:

            ·         žiak vstupuje do školy bez preukázania testu,

            ·         zákonný zástupca žiaka predloží čestné prehlásenie o bezinfekčnosti bez preukázania testu.

            Naďalej platí, že triedy 1. B, 6. B, Št1, Št2, Št3 ostávajú do 10. mája 2021 zatvorené.

            Zároveň Vás chceme informovať, že v stredu 5. mája 2021 od 8:00h. – do 13:00 h.2021 bude v škole opäť realizované dobrovoľné kloktacie testovanie žiakov.


            Riaditeľka školy: Mgr. Jozefína Martončíková


            vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_platne_od_3._5._2021.docx​​​​​​​

          • Deň Zeme

          • Deň  Zeme si pripomíname 22. apríla. Tento sviatok vznikol v roku 1970 ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Jeho cieľom je pripomenutie si závislosti na pokladoch, ktoré nám ponúka naša planéta, Zem.

            Aj napriek súčasnej pandemickej situácii sme na tento deň nezabudli a naši šikovní žiaci pod vedením svojich kreatívnych  učiteľov spoločne pripravili a zrealizovali pri tejto príležitosti zaujímavé a originálne aktivity. Prvý stupeň sa prevažne venoval separovaniu odpadu, šetreniu vody a energií, vytvorili nádhernú maketu zemegule. Na hodinách geografie sa potrápili s výrobou sopiek a ich činnosťou. To, že takéto aktivity sa nemusia uskutočňovať iba na prírodovedných predmetoch, nám dokázali aj na hodine anglického jazyka. Poďakovanie okrem iných patrí aj žiakom 8. ročníka, ktorí pomáhali pri úpravách odborných učební, zrecyklovali starú katedru chémie, z ktorej vznikol skalkový a bylinkový záhon skrášľujúci našu školu.

          • Oznam

          • S účinnosťou od 26. apríla 2021 bude v súlade s podmienkami REGIONÁLNEHO COVID AUTOMATU obnovené školské vyučovanie vo všetkých ročníkoch základných škôl.

            Podmienky nástupu žiaka do školy od 26. 4. 2021

            Pri nástupe žiaka do školy :

            •  musí žiak 1. stupňa predložiť čestné prehlásenia o negatívnom teste aspoň jedného zákonného zástupcu (odporúčame oboch),
            • ·musí mať žiak 5. až 9. ročníka platný negatívny test a predložiť čestné prehlásenia o negatívnom teste aspoň jedného zákonného zástupcu (odporúčame oboch),  
            • k nahliadnutiu má žiak ukázať tr. učiteľovi aj potvrdenie o negatívnom teste na Covid 19, sms správou, potvrdením o prekonaní choroby Covid 19 jedného zákonného zástupcu,
            • platnosť kloktacieho, PC-R alebo antigénového testu u žiaka i zákonného zástupcu je 7 dní,
            • v Edupage (v časti Žiadosti, vyhlásenia) rodič vyplní elektronické Čestné vyhlásenie alebo si tlačivo môže prevziať vo vestibule školy.

            Nakoľko v triedach 1. B, 6. B, ŠT1, ŠT2, ŠT3 boli zistené pozitívne prípady na ochotrenie Covid, ostávajú tieto triedy uzavreté na základe rozhodnutia RÚVZ do 10. 5. 2021.

            Riaditeľka školy: Mgr. Jozefína Martončíková

             

            cestne_vyhlasenie_od_26._4._2021.docx

             

          • Dôležitý oznam

          • Dočasné prerušenie prezenčného vyučovania

            V utorok 20. 4. 2021 (zajtra) sa prezenčné vyučovanie vo všetkých ročníkoch ruší z dôvodu celoplošnej dezinfekcie školských priestorov.

            Prezenčné vyučovanie bude pokračovať v stredu 21. 4. 2021 v ročníkoch 1. – 4. a 8., 9. Triedy, ktoré sú v karanténe (1. B, Št1, Št2 a Št3), majú naďalej pozastavené prezenčné vyučovanie.

            Ďakujeme za porozumenie.

            Riaditeľka školy: Jozefína Martončíková

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • ekonómka školy +421 948616946 riaditeľka školy +421 911766754 materská škola +421 948070891 odhlasovanie stravy, p. Takáčová +421 951142754 ŠKD, p. Lévaiová + 421 948238939
      • Hlavná 267 07612 Kuzmice Slovakia
      • 17071089
      • 2020992806
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje