• Šlabikár remesiel

          • Žiaci našej školy sa dňa 25.6.2019 zúčastnili prehliadky múzea v Trebišove - Šlabikár remesiel. Mali možnosť vidieť a vyskúšať si ako sa žilo a pracovalo v minulosti:)

          • Planetárium Prešov

          • Dňa 6.5.2019 sa žiaci 2.stupňa našej školy zúčastnili exkurzie do Prešova, cieľom ktorej bolo najmä navštíviť planetárium. Keďže žiakov bolo veľa, exkurzia prebiehala v dvoch skupinách. Starší žiaci získavali v planetáriu nové poznatky o planétach našej Slnečnej sústavy, názorne si zopakovali pohyby Zeme a Mesiaca, učili sa poznávať súhvezdia a sledovali hviezdnu oblohu v rôznych ročných obdobiach. Mladší sa v tom čase vybrali za pamiatkami do mesta. Začali sme pri Divadle J.Záborského, v Chráme sv.J.Krstiteľa si okrem iného žiaci prezreli kópiu Turínskeho plátna, pokračovali sme smerom ku Chrámu Svätej Trojice, kde  žiaci videli  Neptúnovú fontánu a pamätník cisárovnej Sissi . Zastavili sme sa pri Radnici, z balkóna ktorej bola 16.6.1919 vyhlásená dočasná Slovenská republika rád. Za súsoším Immaculaty sme mali poslednú zastávku - prekročili a postavili sme sa na 49.rovnobežku severnej pologule, ktorá mestom Prešov prechádza. Potom sme sa už všetci stretli v planetáriu a absolvovali  pripravený program. 

          • Školský výlet

          • Žiaci 1. – 8. ročníka sa zúčastnili dňa 11.6.2019 školského výletu – Ľubovniansky hrad, skanzen, Červený Kláštor a vychádzka k Dunajcu. Absolvovali rôzne súťaže, za ktoré boli odmenené. Deti si po výstupe na hrad dopriali na osvieženie zmrzlinu. Unavení, ale spokojní sa vrátili večer domov.

          • MDD

          • 1.jún sa už od nepamäti spája s deťmi ako medzinárodný deň detí. Aj keď tohto roku tento dátum
            vyšiel na sobotu, naša Základná škola na svojich žiakov nezabudla. Dnes sme pre všetkých žiakov
            pripravili deň plný prekvapení. Ráno sme sa všetci presunuli na obecné futbalové ihrisko, kde na nás
            už čakal ujo Engler so svojimi dravcami. Urobil nám krátku prednášku o živote každého jedného
            dravca z jeho chovu, a nakoniec sme si mohli niektorých z nich aj pohladkať a urobiť si s ním fotku na
            pamiatku. Po rýchlom občerstvení sme na ihrisku hrali futbal a rôzne loptové hry. Zrazu nás prekvapil
            príchod hasičského auta. Veď sme nič neurobili!!!! Čo tu robia hasiči???? Aké bolo naše prekvapenie,
            keď nám dobrovoľní hasiči z našej obce priamo na ihrisku vytvorili obrovskú penu, v ktorej sme sa
            mohli vyšantiť. Bláznili sa malí aj veľkí, dokonca niektorí odvážni žiaci zapenili aj pár učiteľov :D. Po
            príchode do školy si žiaci druhého stupňa ešte na školskom dvore zahrali volejbal a florbal. Na záver
            dňa sme od školy dostali krásne fľaše na vodu, ktoré nám budú pripomínať tento nezabudnuteľný deň.

          • Škola v prírode - štvrtý deň

          • Dnešný deň bol úplne úžasný. Vláčikom sme sa vyviezli do Starého Smokovca a odtiaľ zubačkou rovno na Hrebienok. Z Hrebienka sme sa vybrali okolo Bilíkovej chaty k Studenovodským vodopádom. Od polovice cesty nám sprievod robila líška. Popri divokej vode Studeného potoka sme kráčali smerom k Rainerovej útulni. Tam sme si kúpili teplý čajík, nakŕmili líšku Zuzku a po inej trase sme sa vybrali späť k zubačke. Po krátkom oddychu sme mali zábavný kvíz s animátormi a po večeri sme sa začali fintiť. Večer nás čaká rozlúčková diskotéka. Všetci sme zdraví a domov sa nám vôbec nechce :)

          • Škola v prírode tretí deň

          • Ráno sme sa zobudili do upršaného počasia. To nás neodradilo od nášho výletu do Tatranskej Lomnice. Navštívili sme tam Múzeum lyžovania aj Múzeum TANAPu. Potom nám učiteľky konečne dovolili pomíňať peniažky a nakúpiť suveníry.

          • Škola v prírode - druhý deň

          • Ráno sa začalo super rozcvičkou. Po chutných raňajkách sme sa vybrali vláčikom na Štrbské pleso. Čakala nás nenáročná prechádzka okolo celého jazera. Počas nej sme študovali náučné tabule a dokonca sme objavili aj dom, kde žila poetka Máša Haľamová. Zašli sme aj na zmrzlinu v cukrárni pri jazere. Na jednej stráni sme dokonca videli sneh. Radosť preveliká – sneh v máji. Poobede sa nám venovali animátori, ktorí si pre nás pripravili super program. Všetci sme zdraví a už teraz sa tešíme na zajtrajší výlet do Tatranskej Lomnice.

          • Naša škola v prírode

          • Prvý deň

            Všetci sme zdraví a šťastní. Po prvotných problémoch (defekt autobusu) z ktorého mali najväčšiu radosť deti sme šťastne dorazili do cieľa. Po výdatnom obede sme sa ubytovali a celé poobedie nám hrami spríjemnili naši animátori. Chutné rizoto na večeru nám dodalo energiu a momentálne sa zabávame v spoločenskej miestnosti. Učíme sa watchumbácke pravidlá ale aj to ako funguje zázračná pošta a mnoho iného. Zajtra nás čaká výlet na Štrbské pleso. Pozdravujeme rodičov, ľúbime Vás :)

          • Zdravé očká

          • Žiaci našej školy absolvovali vyšetrenie očí. Po spolupráci s Úniou slabozrakých v Košiciach pri zbierke Biela pastelka im pracovníčky ÚS prišli skontrovovať zrak. Výsledky meraní dostali rodičia žiakov.

          • Dopravná výchova

          • V pondelok 6.5.2019 bola na 1. stupni našej ZŠ naplánovaná akcia „Dopravná výchova“. Počasie nám už od rána neprialo, takže sme nemohli využiť naše krásne dopravné ihrisko na školskom dvore. Nastúpila rýchla improvizácia, a celá akcia sa presunula do školskej telocvične. Žiaci mali za úlohu nakresliť dopravné značky ktoré poznajú a neskôr si sami vyskúšali rôzne dopravné situácie. Veľká vďaka patrí príslušníkom policajného zboru z Michalian, ktorí našich žiačikov nielen poučili, ale aj hravou formou preskúšali ich vedomosti z dopravnej výchovy. 

          • Parchovanská rybička

          • 1. 5. 2019 sa žiaci z rybárského krúžku pod vedením p. Vladimíra Klimu zúčastnili súťaže v love rýb v Parchovanoch. Išlo už o šiesty ročník tejto naozaj vydarenej súťaže. Zapojilo sa 56 súťažiacich v rôznych kategóriach. Naši chlapci  ulovili dvoch kaprov s váhou 4935 g a 3450 g :)

          • DEŇ ZEME 2019

          • Dňa 26.04.2019 sa v škole nekonalo riadne vyučovanie. Žiaci našej školy vymenili učebnice, písanky a perá za igelitové vrecia, jednorazové rukavice, štetce, farby a iné náradia. V tento deň bola v našej škole ďalšia zo zaujímavých akcií pod názvom „Deň Zeme“.

                           V škole aj mimo nej vznikli viaceré stanovištia, na ktorých naši žiaci so svojimi učiteľmi vykonávali rôzne činnosti súvisiace so záchranou toho najcennejšieho čo máme, našej Zeme.

            Žiaci 1. stupňa najprv vytvorili krásny obraz zobrazujúci strom a dúhu, a neskôr sa vybrali na prechádzku po obci spojenú so zberom a separovaním odpadu. Tým prispeli nielen ku skrášleniu našej malebnej obce, ale aj vykonali dobrý skutok, keďže vyzbierali odpad, ktorí ničí naše životné prostredie.

            Žiaci 2. stupňa boli rozdelení do viacerých pracovných skupín. Jedna skupina využila staré, nepotrebné pneumatiky, z ktorých vytvorili nádherné kvetináče, ktoré budú zdobiť okolie našej školy. Iná skupina zas zhotovila kompostér z nepotrebných paliet. Ďalšia skupina za pomoci mužskej posádky zo starých paliet vyhotovila pohodlné sedenie, ktoré využijeme na školskom dvore počas veľkých prestávok, ale aj počas rôznych školských akcií. Členovia rybárskeho krúžku  v spolupráci s p. Vladimírom Klimom vyčistili brehy našej riečky Roňavy.

            Veľká vďaka patrí skupine detí z ul. Potočnej, ktoré sa spolu s našimi asistentmi podujali vyčistiť  práve príjazdovú cestu k ich domovom. Práve oni ukázali dospelým obyvateľom Potočnej ulice, že je dôležité svoj neporiadok vyhadzovať do odpadkového koša a neničiť okolitú krajinu.

            Celý deň vládla v škole perfektná atmosféra. Teší nás fakt, že aj naši žiaci prispeli svojou troškou k zachráneniu našej planéty.

          • Cirkus Jacko

          • Po veľkonočných prázdninách k nám do školy zavítal ukrajinský cirkus Jacko. Žiakom sa predstavili artisti zo zaujímavým programom Máša a medveď. Vystúpili aj klauni, deti sa do programu zapájali a sústredene sledovali čo sa bude diať ďalej. Každé číslo odmenili potleskom.

          • Zápis do prvého ročníka

          • 12. apríl bol dňom očakávania pre budúcich prváčikov, ktorí prišli spolu so svojimi rodičmi na slávnostný zápis do 1.ročníka. Veríme, že tento deň naplnil ich očakávania. Po programe ktorý si pre predškolákov pripravili mladší aj starší žiaci našej školy sa nám predstavili aj budúci prváci v krátkom programe. Pani učiteľky prvého stupňa si pre deti prichystali zaujímavé aktivity, ktoré preverili ich pripravenosť na vstup do školy. Touto cestou ďakujeme rodičom za ich prejavenú dôveru, že svojho budúceho prváčika zapísali na našu školu. Takto to u nás prebiehalo...

          • Volejbalový turnaj

          • Blahoželáme družstvu starších chlapcov ktorí reprezentovali našu školu. V okresnom kole vo volejbale získali 11. 4. 2019 pekné 4. miesto :)

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • ekonómka školy +421 948616946 riaditeľka školy +421 911766754 materská škola +421 948070891 odhlasovanie stravy, p. Takáčová +421 951142754 ŠKD, p. Lévaiová + 421 948238939
      • Hlavná 267 07612 Kuzmice Slovakia
      • 17071089
      • 2020992806
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje