• Okresné kolo matematickej olympiády

          • Dňa 25. januára 2023 sa naša škola zúčastnila okresného kola matematickej olympiády v Trebišove. Školu reprezentoval žiak 5. ročníka Dávid Víteček, ktorý obsadil 3. miesto.

            Gratulujeme mu a dúfame, že svojím úspechom bude inšpirovať aj ďalších spolužiakov.

          • Lyžiarsky výcvik Vernár 2023

          • V termíne od 23. 1. do 27. 1. 2023 sa naši žiaci zúčastnili na lyžiarskom výcviku vo Vernári. V obľúbenom rekreačnom stredisku strávili krásnych 5 dní, počas ktorých sa takmer všetci začiatočníci naučili lyžovať, preukázali snahu o sebazdokonaľovanie a vytrvalosť, zvádli základné lyžiarske zručnosti od správania sa na svahu, nosenia a obúvania lyží. Zjazdili strmší terén oblúkmi v pluhu i jazdu na vleku. Pokročilí zasa zdokonaľovali svoje lyžiarske zručnosti v zjazdovom lyžovaní. Naučilii sa znožné oblúky, zlyžovali náročnejší i nerovný svah. Okrem lyžovania sme žiakov viedli k samostatnosti a spolupatričnosti. Tradične na záver výcviku si mohli tí zdatnejší a odvážnejší zmerať sily v slalome.

            1. miesto: Samuel Bobok (7. A)

            2. miesto: Mário Berta (8. A)

            3. miesto: Jakub Hrabovský (8. A)

            Počasie nám počas celého výcviku prialo, žiaci si konečne užili kopu snehu a odniesli množstvo nezabudnuteľných zážitkov i nových priateľstiev :)

             

          • Šaliansky Maťko - okresné kolo v prednese slovenskej povesti

          • 26. 1. 2023 sa v Zemplínskej knižnici v Trebišove konalo okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského. Nadaní recitátori povestí súťažili v troch kategóriách podľa veku. Svoj umelecký prednes predviedla aj žiačka našej školy Lukrécia Rimárová (6. A). Odborná porota jej udelila 3. miesto v III. kategórii.

            Lukrécii blahoželáme, sme na ňu hrdí a sme radi, že máme v našej škole žiakov, ktorí šíria kultúru slova a umeleckého prednesu.

             

            Mgr. Lenka Kušnírová

          • PRERUŠENIE VYUČOVACIEHO PROCESU

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Kuzmice oznamuje, že na základe vysokej chorobnosti žiakov (MŠ - 80%, ZŠ - 57,25%) v súlade s Metodickým usmernením Ministerstva školstva SR č. 15/2005-R a na základe odporúčania RÚVZ

            • prerušuje vyučovací proces v MŠ od 20.12.2022 (utorok) a v ZŠ od 21.12.2022 (streda)
            • v dňoch 19.12.2022 (pondelok) a 20.12.2022 (utorok) sa vyučovanie v ZŠ končí po 4. vyučovacej hodine.  

            Vyučovací proces pre MŠ aj ZŠ začne po prázdninách dňa 09.01.2023.

            Mgr. Jozefína Martončíková

            riaditeľka ZŠ s MŠ

          • Dôležitý oznam!

          • Na základe pretrvávajúcej vysokej chorobnosti žiakov ZŠ Kuzmice (46,4%) riaditeľka ZŠ s MŠ Kuzmice v súlade s Metodickým usmernením Ministerstva školstva SR č. 15/2005-R a na základe odporúčania RÚVZ prijíma nasledovné opatrenie:

            - Vyučovanie v ZŠ Kuzmice sa v dňoch 15. 12. 2022 a 16. 12 2022 (t.j. štvrtok a piatok) skracuje na 4 vyučovacie hodiny. Taktiež sa dočasne rušia všetky záujmové krúžky a mimoškolské aktivity.

            - V pondelok 19. 12. 2022 bude daná situácia znova prehodnotená a o ďalšom postupe budete včas informovaní.

             

            Mgr. Jozefína Martončíková, riaditeľka ZŠ s MŠ

             

             

          • PASOVANIE PRVÁKOV

          • V piatok 9. 12. 2022 sa na našej škole konalo pasovanie žiakov 1.A a 1.B triedy.

            Prváčikovia pestrým programom spríjemnili popoludnie svojím rodičom i vedeniu školy. Žiaci sa usilovne pripravovali na túto chvíľu. Zarecitovali básničky a zaspievali piesne hravou formou. Boli odmenení veľkým potleskom a sladkosťou. Nasledoval sľub a samotné pasovanie, ktoré vykonala pani riaditeľka. Všetci rodičia sa tešili zo svojich ratolestí a boli milo prekvapení, čo ich detičky už dokážu.

             

          • Dôležitý oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            vzhľadom na zlú poveternostnú situáciu a vysokú chorobnosť žiakov Vám oznamujeme, že v dňoch 12. - 13. 12. 2022 bude skrátené vyučovanie. Vyučovať sa bude iba prvé štyri hodiny (do 11:30 h.). Tento týžden (od 12. do 16. 12. 2022) nebude v prevádzke ani školský klub detí.

            Ďakujeme za porozumenie.

            S pozdravom vedenie školy.

          • Návšteva Zemplínskej knižnice v Trebišove

          • 5.12.2022 sme sa so žiakmi 5. A vybrali do okresného mesta bližšie spoznať činnosť okresnej knižnice. Piataci si prezreli jednotlivé oddelenia, dozvedeli sa o výpožičných podmienkach, nahliadli do viacerých kníh. Najviac sa im páčili aktivity o ľudových rozprávkach a vianočných zvykoch a tradíciách na Zemplíne, ktoré si pre nich pripravila teta knihovníčka.

            Neobišli sme ani kaštieľ Andrássyovcov. Tam nás čakala výstava na tému “Vianoce u šľachticov“ a expozícia vianočných ozdôb a betlehemov.

            Program sme si spestrili aj prechádzkou a nákupmi na vianočných trhoch.

            A po sladkom osviežení v miestnej cukrárni sme sa vybrali unavení, no plní zážitkov, domov.

             

            p. uč. Kušnírová a Hudecová

             

          • Novembrový kvíz

          • Chladné jesenné dni sme ukončili „sladkým kvízom“. Žiaci našej školy mali možnosť zasúťažiť si a možno sa dozvedieť niečo nové o najznámejšej sladkosti všetkých čias - čokoláde. Vedomosti súťažiacich boli rôzne, no všetci vedeli, že najzdravšia čokoláda je horká a že čokoládky značky DEVA sa vyrábajú v našom okresnom meste Trebišov.

            A tu máme našich výhercov:

            1. Kristián Kóra, 7. B

            2. Simona Timková, 9. A

            3. Damián Vaško, 5. A

            Srdečne im blahoželáme a tešíme sa na ďalšie správne odpovede.

            p. uč. Silvia Hudecová a Lenka Kušnírová

          • Zemplín špiva i hutori

          • Dnes, 30.11.2022 sme sa spolu s našimi žiakmi: Lívia Martončíková (3.A), Jakub Krajcár (6.A), Sára Boboková (9.A) zúčastnili okresnej sútaže "Zemplín špiva i hutori", ktorú organizuje Centrum voľného času a Združenie pre rozvoj južného Zemplína v Trebišove. Žiaci zaspievali dve ľudové piesne v našom nárečí aj s doprovodom akordeónu. Sme veľmi hrdí na výkony našich žiakov a srdečne gratulujeme Jakubovi KRAJCÁROVI k PRVÉMU miestu v druhej kategórii (žiaci od 4.- 6. ročníka). 

            Tešíme sa na ďalšie sútaže. 

            Mgr. Drahomíra Urmacherová 

          • Okresné kolo v Olympiáde zo slovenského jazyka a literatúry

          • Na okresnom kole Olympiády zo slovenského jazyka nás dňa 10. novembra reprezentovala ôsmačka Ema Dvorová. Súťaž sa konala v Centre voľného času v Trebišove a spočívala z troch častí -- test, tvorba vlastného textu a rečnícky prejav. Žiačka získala veľmi tesné, ale krásne štvrté miesto (s rovnakým počtom bodov ako druhé a tretie miesto) zo šestnástich zúčastnených škôl.

                                                                                                  Mgr. Alica Hudáčková 

          • Dopoludnie na ľade

          • Sychravé jesenné dopoludnie 24. novembra 2022 naši žiaci strávili na ľade. Tento deň totiž školské tašky vymenili za športové batohy, prezuvky, zošity a učebnice za ľadové korčule. Sedenie v laviciach nahradil pohyb na korčuliach na zimnom štadióne v našom okresnom meste. Poniektorí stáli v tento deň na korčuliach prvýkrát. No po niekoľkých minútach to už nebolo vôbec vidno. Aj to dokazuje, že máme mnoho šikovných žiakov nielen v učení, ale aj v športe.

          • Divadelné predstavenie Hrôzostrašné príbehy strýka Montaguea

          •     Mesiac november je tento rok bohatý na rôzne školské akcie. Z čoho majú radosť najmä žiaci. Tentokrát si umelecký zážitok v Prešove dopriali naši druhostuniari.

              Navštívili divadelné predstavenie Hrôzostrašné príbehy strýka Montaguea o Edgarovi, slušne vychovanom mladom gentlemanovi, s ktorým jeho rodičia majú aj tak preveľké trápenie. Edgar sa totiž ničoho nebojí. Jediný, kto im môže pomôcť, je strýko Montague a jeho hrôzostrašné príbehy.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Hlavná 267, 076 12,  Kuzmice oznamuje, že v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje

            18.11.2022

            riaditeľské voľno pre všetkých žiakov ZŠ s MŠ.

            Žiaci budú v daný deň odhlásení z obedov v školskej jedálni.

            Riadne vyučovanie bude pokračovať v pondelok 21.11.2022.

            Riaditeľka školy: Mgr. Jozefína Martončíková

          • DIVADLO ROMATHAN

          • Pri príležitosti Medzinárodného dňa rómskeho jazyka, ktorý si pripomíname 5. novemmbra, sme sa zúčastnili na predstavení svetoznámeho a jediného rómskeho divadla na Slovensku ROMATHAN. Svojimi piesňami a tancami nám dokázali priblížilť nielen rómsky jazyk a rómsku kultúru, ale aj zaujať celé žiacke publikum. To ich na konci odmenilo búrlivým potleskom so žiadosťou o ďalší prídavok :)

          • OKTÓBROVÝ KVÍZ

          • Október je mesiacom úcty k starším, preto sme pre našich žiakov pripravili kvíz k tejto téme. Odpovede na otázky Ako správne vykať starším? Ako rozoznáš príbuzenské vzťahy? Čo je typické pre október a na iné otázky žiaci zvládli odpovedať na výbornú. A z tých výborných odpovedí sme vyžrebovali 3 žiakov.

            Tu sú naši výhercovia, ktorým blahoželáme k úspechu a vedomostiam.

            Vanessa Lejková, 5. A

            Adam Štefan, 5. A

            Simona Belušová, 9. A

             

             

            p. uč. Hudecová a p. uč. Kušnírová

          • HOVORME O JEDLE

          • Pri príležitosti Svetového dňa potravín pripravili Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora v spolupráci s Centrom rozvoja znalostí o potravinách n. o., pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, X. ročník týždňa HOVORME O JEDLE. 

            Žiaci 5. A sa aspoň internou formou zapojili do výtvarnej aktivity na tému „Chutné maľovanie“.

            O zdravom i nezdravom stravovaní, fyzických aktivitách a návykoch debatovali a popritom vytvárali zaujímavé spoločné výtvarné dielko. Vymýšľali, farbili, strihali a lepili. Posúďte sami, ako to zvládli.

             

            p. uč. Kušnírová a p. uč. Hudecová

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • ekonómka školy +421 948616946 riaditeľka školy +421 911766754 materská škola +421 948070891 odhlasovanie stravy, p. Takáčová +421 951142754 ŠKD, p. Lévaiová + 421 948238939
      • Hlavná 267 07612 Kuzmice Slovakia
      • 17071089
      • 2020992806
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje