• Babadlo

          • Babadlo je jediným divadlom svojho druhu v celom Prešovskom kraji. Svojou tvorbou sa zameriava predovšetkým na detského diváka. Divadlo sa usiluje priblížiť hlavne pôvodnú slovenskú tvorbu, svetovú klasiku a autorské divadlo. Prostredníctvom hry a divadla rozvíja cit pre umenie. V divadelnej tvorbe hlavne pre deti kladie dôraz na výtvarné a hudobné spracovanie, prácu s bábkou. V rámci celkovej tvorby sa skôr pridržiavame klasických princípov bábkového divadla a snažíme sa o udržanie bábkového kumštu vodenia rôznych tipov bábok –marionety, javajky, maňušky, manekýni.

            13. októbra 2023 prinieslo toto divadlo umelecký zážitok i našim prvostupniarom.

             

          • Základný a zdokonaľovací plavecký výcvik

          • Koniec septembra trávila výchovno-vzdelávací proces značná časť žiakov tretieho, štvrtého, šiesteho a siedmeho ročníka v bazéne. V dňoch 25. - 29. 9. 2023 sa totiž realizoval pod vedením p. uč. Vaškovej, p. uč. Verbovej, p. uč. Urmacherovej, p. uč. Kušnírovej a p. uč. Gatyášovej plavecký výcvik v Mestskej plavárni v Trebišove. Začiatočníci a neplavci sa najprv oboznamovali s vodným prostredím, učili sa spravne dýchať vo vode, venovali sa základom vodnej výuky, pokročilí sa zdokonaľovali v jednotlivých plaveckých spôsoboch - kraul, prsia, znak, snažili sa loviť predmety na dne bazéna, skúšali skoky do vody. Boli oboznámení s tým, ako dopomôcť unavenému plavcovi i ako poskytnúť pomoc topaciemu sa človeku. V posledný deň si niektorí mohli preveriť a so spolužiakmi porovnať svoje plavecké zručnosti v plaveckých pretekoch, ktoré dopadli takto:

            Kraul - dievčatá: 1. miesto: Tamara Koverová

                                         2. miesto: Lívia Martončíková

                                         3. miesto: Sofia Vincejová

            Kraul - chlapci: 1. miesto: Jakub Krajcár

                                       2. miesto: Šimon Vincej

                                       3. miesto: Tadeáš Lendacký

            Prsia - dievčatá: 1. miesto: Tamara Koverová

                                         2. miesto: Vanessa Lejková

            Prsia - chlapci: 1. miesto: Peter Mudrý

                                       2. miesto: Dávid Víteček

                                       3. miesto: Jozef Maťaš

            Vytrvalostné plávanie: 1. miesto: Šimon Vincej

                                                   2. miesto: Peter Mudrý

                                                   3. miesto: Tadeáš Landacký a Dávid Víteček

            Víťazom srdečne blahoželáme, slová uznania však patria všetkým zúčastneným žiakom, pretože každý sa snažil pokoriť hlavne sám seba a urobiť väčší či menší pokrok v tomto peknom a pre zdravie človeka veľmi prospešnom športe.

            Veríme, že okrem plaveckých zručností si mnohí plávanie obľúbili a nadobudli presvedčenie, že je to vskutku krásny šport, ktorému sa v budúcnosti oplatí venovať.

                                                                                                                          Mgr. Zuzana Vašková

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Kuzmice Vám touto cestou oznamuje, že vyučovanie v Základnej škole sa dnes končí

            po 4. vyučovacej hodine t.j. 11:30 z dôvodu prerušenia dodávky elektrickej energie. 

          • Dopoludnie s políciou a účelové cvičenie v prírode

          • Predposledný septembrový piatok nám počasie prialo, a tak sme si mohli užiť pripravené dopoludnie s políciou a účelové cvičenie v prírode.

            Príslušníci OO PZ v Michaľanoch nám predviedli policajnú techniku, žiaci si mohli vyskúšať, ako je to ocitnúť sa v putách alebo aká ťažká je policajná vesta, dozvedieť sa, ako funguje paralyzér či iné prostriedky, ktoré policajti používajú pri výkone svojej práce.

            V rámci účelového cvičenia v prírode si na jednotlivých stanovištiach osvojovali vedomosti a zručnosti týkajúce sa najmä

            • zdravotnej prípravy - ako poskytnúť prvú pomoc,
            • dopravnej výchovy -  vybrané dopravné značky,
            • a pohybu v prírode - orientácia v teréne, poznávanie drevín v lese a v okolí školy, lesných plodov, chránených a liečivých rastlín,

            ktoré si mohli následne overiť praktickou ukážkou, formou vedomostným testov a vyplnením pracovných listov.

            Týmto sa chceme poďakovať pánom policajtom, že boli ochotní k nám prísť a odprezentovať našim žiakom svoju policajnú prácu, našim šikovným pedagógom za prípravu podnetných a zaujímavých stanovíšť a žiakom za aktívnu účasť.

             

          • Pozvánka na rodičovské združenie

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou v Kuzmiciach a Rada rodičov pri ZŠ s MŠ v Kuzmiciach Vás pozýva na rodičovské združenie, ktoré sa bude konať

            v stredu 13. septembra 2023 o 17.00 hod.

            v priestoroch základnej školy.

            Program: 

            1. Základné informácie o výchovno-vzdelávacom procese v novom školskom roku.
            2. Triedne aktívy v kmeňových triedach.
            3. Zasadanie Rady rodičov pri ZŠ s MŠ Kuzmice (zástupcov tried).

            Mgr. Jozefína Martončíková, riaditeľka školy

            I

          • Slávnostné otvorenie nového školského roka 2023/2024

          •  Po letných prázdninách sa 4. septembra opäť otvorili brány Základnej školy s materskou školou v Kuzmiciach. Skončilo sa leto, čas dovoleniek, letných radovánok, oddychu a začína obdobie plné povinností, ale i zaujímavých zážitkov a spoznávania. Pri príležitosti otvorenia nového školského roka predniesla p. riaditeľka Mgr. Jozefína Martončíková slávnostný príhovor, v ktorom osobitne privítala prvákov a popriala im veľa úspechov a radosti z každého dňa, ktorý strávia v škole. Náročný rok to bude pre žiakov 9. ročníka, ktorých čaká Testovanie 9 a prijímacie skúšky na stredné školy. Na ceste za poznaním všetkým prajeme veľa odhodlania, trpezlivosti a vytrvalosti.

            Veľa úspechov, milí žiaci a učitelia!

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Vážení rodičia, milí naši žiaci,

            riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Kuzmiciach Vám oznamuje, že SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024 sa uskutoční 4. septembra 2023 o 9:00 h. v ZŠ, v materskej škole o 10:00 h.    

            Slávnostná svätá omša venovaná otvoreniu nového školského roka sa začne v Gréckokatolíckom chráme v Kuzmiciach o 8:00 h.

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

          • Na 30. jún 2023 sa mnohí žiaci, ale i učitelia určite tešili. Slávnostne sme sa rozlúčili so školským rokom 2022/2023. Po zaznení štátnej hymny sme si vypočuli príhovor pani riaditeľky Mgr. Jozefíny Martončíkovej, v ktorom zhodnotila ukončený  školský rok, odovzdala knižné odmeny a diplomy žiakom, ktorí počas roka úspešne reprezentovali školu  vo vedomostných alebo športových  súťažiach. Pre našich prvákov to bol prvý rok, ktorý zvládli hravo. Poďakovala  a rozlúčila sa s pani učiteľkou Dagmarou Hadbávnou, ktorá odchádza po dlhých odpracovaných rokoch na tejto škole na zaslúžený dôchodok. Záverečné poďakovanie z úst pani riaditeľky zaznelo celému pedagogickému a nepedagogickému zboru za skvelú prácu. Všetkým prajeme leto plné zážitkov, oddychu a tešíme sa na nový školský rok 2023/2024.

          • ROZLÚČKA S DEVIATAKMI

          • 29. júna 2023 sa konala tradičná slávnostná rozlúčka s našimi deviatakmi. So základnou školou sa tentokrát rozlúčilo 13 deviatakov, ktorí v septembri vstúpia do ďalšej etapy svojho života. Hoci mnohých z nich osud zaveje do rôznych kútov krajiny či sveta, veríme, že sa sem do školy alebo rodnej obce budú radi a s hrdosťou vracať.

          • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA

          • Vážení rodičia, milí žiaci a zamestnanci školy. 

            Tak ako každý rok slávnostné ukončenie školského roka začneme o 8,00 hod. ďakovnou svätou omšou v rímskokatolíckom kostole v Kuzmiciach. Následne sa presunieme do priestorov telocvične ZŠ, kde o 9,00 hod. uzavrieme školský rok 2022/2023.

            Slávnostné ukončenie školského roka v Materskej škole bude o 10,00 hod.

             

            Všetkým prajeme krásne a pohodové prázdninové dni, plné slnka, smiechu a radosti.

             

            Vedenie ZŠ s MŠ Kuzmice

             

          • Reparát z povinného čítania

          • Posledný vyučovací pondelok v tomto školskom roku sa naši druhostupniari zúčastnili divadelného predstavenia v Košiciach pod názvom REPARÁT Z POVINNÉHO ČÍTANIA, v ktorom sa trojica známych hercov priamo pred očami žiakov pokúsila  o nemožné. Len za necelú hodinu a dvadsať minút prelúskali  látku celého povinného čítania. Je jasné, že klasickým spôsobom sa im to podariť nemohlo – preto potrebovali čosi vymyslieť.

            Hrali, spievali, rapovali, veršovali, varili, hrali hokej, chatovali – a predovšetkým hľadali prekvapivé pointy a skvelý humor, aby vás zoznámili s tým najdôležitejším zo slovenskej klasiky tak, ako to môžu vidieť iba oni.

          • Exkurzia v Malej Tŕni

          • 22.6.2023 navštívili žiaci 5.A expozíciu Geoparku Zemplín v Malej Tŕni. Bolo to podnetné predpoludnie plné zaujímavosti z oblasti geológie obohatené o aktivity pre deti, ktoré si pre nás pracovníci geoparku prichystali.

            Najprv sme sa dozvedeli informácie o pôvode hornín a minerálov z oblasti Zemplínskych vrchov, neskôr si deti sami vyrábali vzorkovníky minerálov a ryžovali zlato.

            p. uč. Kušnírová

          • OZNAM PRE RODIČOV

          • Prosíme rodičov o úhradu réžie školskej jedálne za mesiac jún 2023 v termíne do 28.06.2023.

            Suma: 5 €

            Číslo účtu: SK72 7500 0000 0040 3025 6697

          • DOD pre žiakov 8. ročníka v OA Trebišov

          • Dňa 8.6.2023 sa žiaci 8.A triedy zúčastnili dňa otvorených dverí OA Trebišov. Celé dopoludnie spoznávali život na OA Trebišov, boli pre nich pripravené zaujímavé súťažné aktivity . Najlepší boli odmenení farebnými bodmi, ktoré lepili na lístky do tomboly.
          • Didaktické hry a účelové cvičenie v prírode

          • Bol krásny, miestami až horúci, slnečný deň 2. júna.

            Vybrali sme sa so žiakmi 2. stupňa na krajšiu turistickú vychádzku na Hôrku. Cesta tam nám ubehla rýchlo. Poháňal nás hlad po zábave a slaninke či špekáčikoch. Cieľ bol v dohľadne, keď už mnohí vyťahovali nachystané dobroty. Po opekačke sa zábava sústredila na loptové hry a spoznávanie okolitej prírody.

            Bol to príjemný čas strávený v kruhu školskej rodiny.

             

            p. uč. Kušnírová

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • ekonómka školy +421 948616946 riaditeľka školy +421 911766754 materská škola +421 948070891 odhlasovanie stravy, p. Takáčová +421 951142754 ŠKD, p. Lévaiová + 421 948238939
      • Hlavná 267 07612 Kuzmice Slovakia
      • 17071089
      • 2020992806
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje