• 1. školský ples

          • 26. 5. 2023 sme my, žiaci 2. stupňa, absolvovali náš prvý ples. Krásne oblečení a s dobrou náladou sme prekročili prah školskej telocvične, ktorá pár hodín vyzerala ako tanečná sála. Hneď pri vstupe sme dostali odznak ako pamiatku na túto udalosť. Po príhovore, slávnostnom prípitku a predjedle sme sa vrhli na tanečný parket. Zábava bola v plnom prúde od začiatku, no lepšie sa nám tancovalo, keď sa zotmelo. Jedlo, „candy bar“, hudba aj program prispeli k dobrej nálade. Každého žiaka potešila výhra v tombole. Akcia dopadla na výbornú, tešíme sa na repete!

            Za organizáciu a prípravu plesu ďakujeme p. učiteľkám Kušnírovej, Hudecovej, Slachtičovej a Kolesárovej.

          • ARCHIMEDIÁDA

          • Dňa 24.5.2023 sa uskutočnilo okresné kolo fyzikálnej olympiády G- Archimediáda. Našu školu reprezentovali traja žiaci 7.A triedy: Richard Tóth, Marián Vaško, Matúš Krajňák. Všetci boli úspešní riešitelia .

            Richard Tóth sa umiestnil na 2.mieste.

            Matúš Krajňák sa umiestnil na 3.mieste.

            Srdečne im blahoželáme :)

                                                                                         RNDr. Gabriela Mačurová

          • Dnes sme fandili našim priamo v škole

          • Posledný hokejový zápas Majstrovstiev sveta v našej skupine Slovensko - Nórsko, ktorý sa začal 11:20 h., sme mohli sledovať v priestoroch našej školy. Naši hrali výborne hlavne v 1. tretine. Veríme, že aj naše povzbudzovanie pomohlo zdolať Nórov s výsledkom 4 - 1  pre náš národný tím. Z víťazstva máme veľkú radosť a napriek tomu, že to už nie je v našich rukách, dúfame v postup do štvrťfinále.

          • SLÁVIK SLOVENSKA OKRESNÉ KOLO

          • 10. mája 2023 sa v Centre voľného času v Trebišove konalo okresné kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska. Našu školu reprezentovali víťazi školského kola v jednotlivých kategóriach a celkom úspešne, pretože vo svojej kategórii získal Jakub Krajcár krásne tretie miesto. Jakubovi srdečne blahoželáme a aj ostatným súťažiacim - Dávidovi Štefanovi a Lukášovi Gizelovi ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

          • Slávik Slovenska

          • Posledný pracovný aprílový deň sa v popoludňajších hodinách uskutočnilo školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska. Súťažilo sa v troch kategóriách v speve jednej ľubovoľnej ľudovej piesne. To, že máme veľmi šikovných spevákov, svedčia pravidelné umiestnenia na prvých priečkach v okresných i krajských kolách. Veríme, že ani tentokrát to nebude inak. 

            A tu máme umiestenia na prvých troch miestach. Víťazi nas budú reprezentovať na okresnom kole, ktoré sa bude konať druhý májový týždeň v Trebišove.

            1.kategória: 3.miesto Sofia Vincejová

                                  2.miesto Lukáš Gizela

                                  1.miesto Lívia Martončíková

            2.kategória: 3.miesto Daniela Somjaková

                                  2.miesto Nina Lévaiová

                                  1.miesto Jakub Krajcár

            3.kategória: 3. miesto Martin Tomko

                                  2.miesto Ján Fenyeš

                                  1. miesto Dávid Štefan

            Samozrejme, víťazom srdečne blahoželáme, ale ďakujeme i všetkým účastníkom, ktorí nabrali odvahu prezentovať svoj spevácky talent pred širším publikom, čo naozaj nie je jednoduché.

          • Matematická olympiáda a Pytagoriáda

          • Ani  v tomto školskom roku naši žiaci nezaháľali a  zúčastnili sa niekoľkých matematických súťaží. Žiak Dávid Víteček z 5.A triedy sa umiestnil na 3. – 4. mieste ako úspešný riešiteľ v súťaži Matematická olympiáda v kategórii Z5.  Dorotka Baranová zo 6.A triedy obsadila 1. miesto a  stala sa jedinou úspešnou riešiteľkou okresného kola v kategórii Z6 v našom okrese. Dominik Varga zo 6.A triedy obsadil 3.-4. miesto v kategórii Z6.

            V Pytagoriáde na okresnom kole úspešnými riešiteľmi boli žiaci 5.A a 6.A triedy, Dávid Víteček obsadil 4.miesto, Peter Mudrý 6.-7. miesto a Dorota Baranová  4.miesto. Na súťaži sa  zúčastnili  aj ďalší žiaci. Aj keď neboli úspešnými riešiteľmi, ich účasť a snaha sa cení.

            Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme.

          • Deň Zeme


          • V pondelok 24.4. 2023 sme spoločne so žiakmi prvého stupňa oslávili veľký sviatok, Deň Zeme.
            Naša planéta Zem je zaťažená našimi mnohými nedostatkami a nezodpovednosťou. Preto vedieme našich žiakov k zodpovednému prístupu a ochrane životného prostredia, od ktorého závisí zdravie celého ľudstva. Kresbou na školský múr deti vyjadrili krásu a čistotu prírody. Do celého tohto obrazu patrili kvety, zvieratká, krásy hôr a oblohy, kde nesmela chýbať dúha. Potom nasledovali jednotlivé zručnosti v triedach, ktoré sme spojili do jedného celku v podobe veľkého plagátu.

          • Zápis do 1. ročníka


          • Tak ako každý rok, aj tento rok sa v našej škole dňa 21.4. 2023 uskutočnil zápis do prvého ročníka.
            Budúci prváci prišli do základnej školy v sprievode pani učiteliek a rodičov. Žiaci prvého stupňa ich privítali pekným programom ľudových piesní a tanca. Úspešne absolvovali test zrelosti a voľný čas bol vyplnený rôznymi aktivitami. Deťom sa v škole páčilo a sľúbili, že sa v septembri opäť uvidíme.

          • Lesná škôlka


          • Dňa 12.4. 2023 do našej školy zavítali „Sokoliari Majstra Vagana zo Starej Ľubovne“. Žiaci si
            zážitkovým učením obohatili vedomosti o prírode a o živote v lese. Deti si mohli hmatom porovnať kôru rôznych druhov stromov, pohladiť kožúšok líšky, jazveca či kuny a dokonca spoznali rozdiel medzi parožím jeleňa, srnca a daniela. Najkrajším zážitkom pre nich bol prelet sokola ponad hlavy, pohladenie dravcov a najmä vidieť ich zblízka a dotknúť sa ich.

          • Ponožková výzva

          • 21. marec je aj Svetový deň Downovho syndrómu. Svoje sympatie a podporu ľuďom s DS žiaci i učitelia našej školy vyjadrili obutím ponožiek rôznych farieb a veľkostí. Týmto počinom sme sa aj my zapojili do ponožkovej výzvy a svojou troškou sme prispeli k šíreniu porozumenia a rešpektu k rozdielnosti.

          • Hlasné čítanie

          • V mesiaci marec sme sa pohrúžili do čítania v školskej knižnici. Veď marec je mesiacom kníh. A keďže druhostupniari sú už v čítaní experti, spojili sme šikovnosť a výrečnosť šiestakov so zvedavosťou druhákov na hodine hlasného čítania. Starší spolužiaci prečítali ľudovú rozprávku Dve Marušky svojim mladším kamarátom. Druháci aktívne zasahovali do deja zvedavými otázkami a postupne sa dopracovali k tomu, čo je v rozprávke aj v živote podstatné: dobro je vo svete potrebné a víťazí nad zlom.

            Mgr. Lenka Kušnírová

          • Zápis

          • Zápis do 1. ročníka ZŠ pre školský rok 2023/2024

             

             Pre zápis dieťaťa do 1. ročníka je potrebné:

            vyplniť elektronickú prihlášku (hore na modrej lište) na stránke školy

            od 1. apríla 2023 do 20. apríla 2023,

             zápis sa uskutoční formou osobného stretnutia v škole za účasti dieťaťa

            21. apríla 2023.

            Na zápis je potrebné doniesť:

            ·         občiansky preukaz,

            ·         rodný list dieťaťa,

            ·         ak je dieťa zverené súdom do výchovy len jedného z rodičov, je potrebné aj rozhodnutie súdu.

             

            Vyplnením  elektronickej prihlášky /s možnosťou vyplniť ju už teraz/, urýchlite administráciu, ktorá je potrebná pri zápise.

            Aj keď vyplníte elektronickú prihlášku, Vaša osobná účasť na zápise je nutná na overenie dokladov.

             

            Tí, ktorí z rôznych dôvodov nemôžete vypísať elektronickú prihlášku, môžete tak urobiť v uvedenom termíne priamo na vedení školy pri zápise.

             

            Zapisujú sa deti, ktoré do 31. augusta 2023 dovŕšia 6 rokov.

            Na zápis do 1. ročníka musia znovu prísť aj tie deti, ktoré mali v minulom školskom roku odklad povinnej školskej dochádzky.

             

            Predčasné zaškolenie dieťaťa

            Školský zákon  umožňuje predčasné zaškolenie dieťaťa. Ide o dieťa, ktoré dovŕši 6 rokov v termíne od 1.9. do 31.12. príslušného kalendárneho roka. K tejto žiadosti treba priložiť doklad vyšetrenia školskej zrelosti psychológom a pediatrom. 

          • Testovanie 9 konečne za nami

          • Dnes poobede (22. 3. 2023) si naši deviataci mohli konečne trošku vydýchnuť. Absolvovali totiž celoslovenské testovanie  z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra. Výsledky svojho snaženia sa čoskoro dozvedia a my veríme, že to zvládli úspešne. Aj keď už jednu náročnejšiu prekážku majú za sebou, na ceste životom ich budú musieť zdolávať ešte mnoho. Tou najbližšou budú prijímacie pohovory na stredné školy a my im naďalej budeme držať palce.

          • Kurz spoločenského tanca

          • Aktuálne prebieha na škole kurz spoločenského tanca, počas ktorého sa naši ôsmaci a deviataci postupne prenesú cez základné kroky štandardných a latinsko-amerických tancov. Naučia sa tance ako napr. waltz, viedenský valčík, tango, cha-chu, rumbu, jive apod. Popritom popracujú i na správnom držaní tela a postavení v páre, spoznajú základné figúry, techniku pohybu a rytmus obľúbených párových tancov. Zároveň získajú základy spoločenského správania, ktoré budú môcť zúročit pri rôznych kultúrnych a spoločenských podujatiach.

            Takto začíname :)

          • Testovanie žiakov 9.ročníka - 22.marec (streda) 2023

          •  

            Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl (okrem žiakov s mentálnym postihnutím) pod názvom Testovanie 9-2023 sa na našej škole uskutoční:

             22. marca 2023 (streda)  

            z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra. 

            Náhradný termín testovania sa uskutoční 4. apríla 2023 (streda). 

             

             Zároveň riaditeľka školy, na základe § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov, poskytuje z dôvodu zabezpečenia optimálnych podmienok pri Testovaní 9-2023 dňa

            22.03.2023 (streda) žiakom 2. stupňa riaditeľské voľno. 

             

             

            Bližšie informácie:     

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • ekonómka školy +421 948616946 riaditeľka školy +421 911766754 materská škola +421 948070891 odhlasovanie stravy, p. Takáčová +421 951142754 ŠKD, p. Lévaiová + 421 948238939
      • Hlavná 267 07612 Kuzmice Slovakia
      • 17071089
      • 2020992806
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje