• Návšteva Zemplínskej knižnice v Trebišove

          • 8. marca 2024 naši druháci a piataci navštívili Zemplínsku knižnicu v Trebišove.

            Bohatý program začal prehliadkou knižnice a jej oddelení. Žiaci sa dozvedeli ako sú knihy usporiadané, listovali v knihách, ktoré ich zaujali. Druháci sa zabavili s Guľkom Bombuľkom. Pani knihovníčka pre nich pripravila zaujímavé aktivity spojené s príbehom. Piatakov zaujala prezentácia na tému autorské rozprávky. Najviac ich oslovila tvorba Gabriely Futovej a jej postáv, v ktorých sa mnohí našli. 

            A takto sme odštartovali marec – mesiac kníh.

            p. uč. Kušnírová

          • Poďme si zasúťažiť!

          • Knihy sú zázračný liek pre dušu. Keď ich čítaš, mnoho sa dozvieš. Patria do literatúry a spoločne s knihami sa v literárnej knižnici nachádza veľa múdrych slov, autorov, poučiek, vysvetlení, pojmov.

            Vylúšti správne tajničku a odpoveď spolu so svojím menom a triedou vložiť do škatule pod nástenkou do 28. marca.

             

            Sleduj indície – nápovedy na hlavnej nástenke. Budú sa v priebehu mesiaca meniť.

            Tajničku si prekresli a postupne do nej vpisuj riešenia. Držíme všetky palce 😊

            Výherca sa môže tešiť na zaujímavú cenu.

             

            p. uč. Kušnírová

             

          • Testovanie 9 2024

          • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl (okrem žiakov s mentálnym postihnutím) pod názvom Testovanie 9-2024 sa na našej škole uskutoční:

             20. marca 2024 (streda)  

            z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra. 

            Náhradný termín testovania sa uskutoční 4. apríla 2024 (štvrtok). 

             

             Zároveň riaditeľka školy, na základe § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov, poskytuje z dôvodu zabezpečenia optimálnych podmienok pri Testovaní 9-2024 dňa

            20.03.2024 (streda) všetkým žiakom ZŠ riaditeľské voľno. 

             

            Bližšie informácie:   https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

             

          • Vytvor originálne logo našej školy - súťaž

          • Milí naši žiaci, vyhlasujeme súťaž o originálne logo našej školy.

            Podmienky súťaže:

            • zapojiť sa môžu všetci žiaci našej školy
            • na logu musí byť autentický obrázok (nie kopírovaný)
            • povinný text: ZŠ s MŠ Kuzmice
            • forma - elektronická alebo kresba/maľba formát  A4 na tvrdom výkrese
            • termín: do 7. 3. 2024
            • návrh odovzdať p. uč. Kušnírovej
            • Možno práve Tvoje logo sa stane symbolom našej školy.
            • Všetkých súťažiacich čaká odmena a víťaza prekvapenie :)
          • Karneval 2024

          • Karneval je obdobie, kedy sa môžeme dočkať fantázie, kreativity a neobmedzených možností. Boli sme toho svedkami, pretože tohtoročné masky boli naozaj kreatívne. Od bosoriek,  Pipi dlhú pančuchu, indiánky, cez robotov, batmanov...

            Aj my, žiaci I. stupňa, sme mohli zažiť tradičnú karnevalovú atmosféru v priestoroch telocvične našej ZŠ v podobe rôznych rytmoch tanca ako bol kačací tanec, makarena a iné.

            Žiaci  sa zúčastnili súťaží, kde za splnenie disciplíny boli odmenení sladkou výhrou. Čerešničkou na torte bola tradičná a bohatá tombola.

            Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k usporiadaniu karnevalu – pani učiteľkám z I.stupňa, že sa postarali o krásnu farebnú výzdobu telocvične. Ďakujeme výboru ZRPŠ, že prispelo na ceny do tomboly. V neposlednom rade veľké ďakujem patrí všetkým rodičom, že ste si dali námahu pri výrobe masiek, obetovali ste svoj čas a ukázali svoju kreativitu, že aj vďaka vám sme mohli zažiť pravú karnevalovú atmosféru, na ktorú sa už teraz tešíme opäť o rok.

             

             

                                                                                       Kolektív učiteliek I. stupňa

          • GEOPÁTRAČ

          • Ak si chcel získať jednotku z geografie, no nechcel si sa učiť fakty, mohol si sa zapojiť do geografickej súťaže našej školy Geopátrač a získať jednotku „zdarma“, bez učenia. ☺

            Pravidlá: vyriešiť doma za pomoci internetu a iných ľubovoľných dostupných zdrojov sériu rôznorodých úloh
            (5-6úloh) a odoslať online odpoveďový formulár so svojimi odpoveďami. Každý mohol odoslať iba 1 formulár.
            Ak si odpovedal na všetky úlohy správne, jednotka bola Tvoja ☺

            V priložených linkoch máte výsledky Geoapátrača 1 a 2.

             

            Mgr. Lenka Mesiha 

          • Chrípkové prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            vedenie ZŠ s MŠ Hlavná 267, 076 12 Kuzmice oznamuje žiakom základnej aj materskej školy, že z dôvodu veľkej chorobnosti žiakov a pedagógov a na základe odporúčania RÚVZ v Trebišove budú v dňoch od 01. 02. 2024 do 06 .02. 2024 chrípkové prázdniny. Žiaci do školy nastúpia 07. 02. 2024.

            Riaditeľka školy: Mgr. Jozefína Martončíková

             

          • Riaditeľské voľno

          • Vedenie ZŠ s MŠ, Hlavná 267, 076 12 Kuzmice oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov, udeľuje na deň 

            2. februára 2024 (piatok) riaditeľské voľno pre základnú školu

            z organizačných, prevádzkových a bezpečnostných dôvodov (výkopové práce na kanalizáciu). Riadne vyučovanie bude pokračovať v pondelok 05.02.2024. MŠ ostáva v tento deň v prevádzke.

            Ďakujeme za porozumenie.

            Mgr. Jozefína Martončíková, riaditeľka školy

          • Telesná výchova na korčuliach

          • V rámci sezónnych pohybových činností v predmete telesná a športová výchova naši šiestaci s p. uč. Bobokovou využili dary mrazivého počasia a dvojhodinovku telesnej strávili 15. januára netradične na korčuliach na zamrznutej ľadovej ploche, ktorú na poliach za ulicou Medzi jarky vytvorila pani zima. Vrátili sa tak do čias rodičov a starých rodičov, keď pohyb na korčuliach v prírode na zamrznutých riekach, poliach a jazerách nebol ničím výnimočným.

            Veríme, že takéto počasie ešte vydrží a na prírodný ľad sa dostanú počas hodín TaŠV, ale aj v čase po vyučovaní i ostatní žiaci.

          • Lyžiarsky výcvik Ski Drienica 2024

          • Po vianočných prázdninách od 8. 1 do 12. 1. 2024 sa pre našich žiakov 7. - 9. ročníka uskutočnil lyžiarsky výcvik v lyžiarskom stredisku Drienica. Už bolo načase urobiť malú zmenu, tak po niekoľkých rokoch sme sa rozhodli obľúbený Vernár vymeniť za Drienicu. Na LV sa zúčastnili 34 žiaci pod vedením 3 lyžiarskych inštruktorov/pedagógov p. uč. Bobokovej, p. uč. Vaškovej a p. uč. Huľa. Začiatočníci získali základné vedomosti o základných pojmoch, názvosloví, technike lyžovania, lyžiarskom vybavení, základné pohybové zručnosti a schopnosti, ako je: držanie, nosenie, pripínanie a odopínanie lyží, obraty na svahu, chôdzu sunom a sklzom, výstupy do svahu, zjazd priamo, šikmo a cez terénne nerovnosti, vstávanie po páde, zrýchľovanie, brzdenie a zastavenie zjazdu, zmeny smeru jazdy – oblúky v obojstrannom prívrate (pluhu), jazdu na vleku. Pokročilí lyžiari sa zdokonaľovali vo svojich lyžiarskych zručnostiach - základnom znožnom oblúku, oblúku s prívratom hornej lyže, základnom carvingovom oblúku.

            Na svahu i v ubytovacom zariadení sa až na niektoré výnimky žiaci správali slušne, zodpovedne, disciplinovane – v súlade so základnými pravidlami správania sa na svahu (Bielym kódexom) a dodržiavali pokyny vyučujúcich.

            Keďže počas celého výcviku nás sprevádzalo veľmi chladné počasie, niektorí naši žiaci využili služby wellnes, ktoré hotel ponúkal. Večerný čas sme si krátili stretnutiami v spoločenskej miestosti, organizačnými poradami, zábavným kvízom, stolným futbalom, biliardom a vyhodnotením výcviku.

            Snažíme sa o to, aby lyžiarsky výcvik nebol len o lyžovaní, ale aj o zážitkoch, istých spoločenských návykoch, vzájomnej pomoci, spolupráci, utužovaní kolektívu, tolerancii a hlavne vzťahu k zimnej prírode, zimným športom a zdravému životnému štýlu. Veríme, že si naši zverenci do ďalších rokov ponesú i túto pridanú hodnotu :)

            Mgr. Zuzana Vašková

          • Vianočné pastorále 2023

          • Krásnu predvianočnú atmosféru prezentovanú našimi žiakmi formou scenického pásma kolied, tancov, hudby a piesní pod taktovkou pani učiteliek a asistentiek základnej školy si mohli vyhutnať 16. decembra 2023 všetci, ktorí prišli o tretej hodine popoludní do kultúrneho domu v Kuzmiciach.

          • Oznam o skrátení vyučovania

          • Vážení rodičia, milí žiaci, oznamujeme Vám, že z dôvodu nepriaznivého počasia skracujeme dnešné vyučovanie (28. 11. 2023). Vyučovanie končí po 4. vyučovacej hodine. Školský klub detí v prevádzke bude. 

            Za porozumenie ďakujeme.

            S pozdravom vedenie školy.

          • Dopoludnie venované klíme v triede a prevencii šikanovania v školskom prostredí

          • Šikanovanie sa v počiatočných štádiách viac či menej vyskytuje takmer v každej škole a školskom zariadení. Na rozdiel od iných typov nežiaduceho správania, s ktorými sa stretávame v školskom prostredí, je šikanovanie obzvlášť rizikové, pretože často zostáva dlho skryté. A pritom aj pri relatívne malej intenzite šikanovania môže u jeho obetí dochádzať k závažným psychickým traumám s dlhodobými následkami. Je preto dôležité, aby sme vedeli ako mu predchádzať, resp. rozpoznať a riešiť už jeho počiatočné štádiá. 

            Niekedy je vhodné, aby sa o tejto téme žiaci dozvedali aj od seba navzájom, nielen od pedagógov alebo rodičov. Preto mladším spolužiakom 3. novembra 2023 naši deviataci priravili vo vlastnej réžii prednášky a aktivity zamerané na rozpoznanie a možnosti riešenia situácií súvisiacich so šikanovaním.

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • ekonómka školy +421 948616946 riaditeľka školy +421 911766754 materská škola +421 948070891 odhlasovanie stravy, p. Takáčová +421 951142754 ŠKD, p. Lévaiová + 421 948238939
      • Hlavná 267 07612 Kuzmice Slovakia
      • 17071089
      • 2020992806
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje