• Okresné kolo vo florbale

          • 8. novembra 2023 sa naši žiaci zúčastnili okresného finále vo florbale starších žiakov. Finálový turnaj sa uskutočnil v Mestskej športovej hale v Trebišove za účasti víťazov obvodných kôl. V prvom zápase chlapci porazili SZŠ Sečovce s výsledkom 2:0. V druhom zápase nastúpili proti neskoršiemu víťazovi a favoritovi turnaja ZŠ Komenského Trebišov, s ktorým uhrali po tuhom boji výsledok 1:2, pričom pred koncom zápasu sa im nepodarilo premeniť trestné strieľanie. V treťom zápase nastúpili proti CZŠ s MŠ sv. Juraja v Trebišove, ktorú porazili s výsledkom 2:1, čím získali druhé miesto v okrese a tesne im unikol postup do krajského kola. Chlapcom srdečne blahoželáme za predvedený výkon a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Korčuľovanie - športový deň

          • Štvrtok po jesenných prázdninách sme začali športovo. Oprášili sme korčule, nasadili si prilby a ľad na zimnom štadióne v Trebišove bol náš. Aktívnym korčuľovaním sme tam strávili štyri hodiny. Vzájomný rešpekt začiatočníkov a pokročilých nás milo prekvapil. Tí šikovnejší pomáhali zdokonaliť sa v korčuľovaní menej zdatným. Vzťahy sa upevňovali, korčuliarska zdatnosť sa zlepšovala, nosy nám mrzli, no nás hrial pocit z príjemne stráveného predpoludnia.

            Už teraz sa tešíme na podobné školské akcie.

          • Výstavka jesenných plodov

          • Výstavka jesenných plodov

             

            Opäť sme sa potešili z originálnych výtvorov, ktoré do školy priniesli naši tvoriví žiaci. Pár dní sme vďaka nimi zažili tú pravú jesennú atmosféru. Obdivovali sme a na záver sme zhodnotili úsilie a šikovnosť všetkých zúčastnených.

            Naši kreatívni žiaci aj tento rok priniesli do školy mnoho krásnych výtvorov z tekvíc, orechov, šišiek, gaštanov a iných prírodnín či dekoračného materiálu.

            Vyhodnotenie tých najkrajších bolo ťažké, preto sme udelili rovno päť víťazných miest. Hodnotili žiaci i učitelia. A ako to tento rok dopadlo?

            1. Vanessa Lejková, 6. A

            2. Olívia Čeľovská, 3. A

            3. Daniela Somjaková, 5.A

            4. Diana Bičková, 3.A

            5. Sofia Vincejová, 4. A

             

            Víťazom blahoželáme a ďakujeme všetkým súťažiacim za spestrenie pravej jesennej atmosféry v našej škole.

             

            p. uč. Kušnírová a Hudecová

          • Hovorme o jedle

          • Projekt Hovorme o jedle

            „Výživa patrí k rozhodujúcim faktorom, ktoré ovplyvňujú zdravie každého z nás.“

            V rámci súťažno-vzdelávacieho projektu Hovorme o jedle, ktorú už niekoľko rokov organizuje Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora a Centrum rozvoja znalostí o potravinách, sa naši šikovní žiaci zapojili do témy ZELENINA, OVOCIE A ORECHY Z NAŠICH SADOV. Žiaci prvého stupňa, špeciálna trieda S1.A a 6. A trieda prispeli do celoslovenskej súťaže témami:

            • Baterková pátračka
            • Uhádni ma!
            • Zásoby na zimu
            • Novinové jabĺčko
            • Orechová polievka
            • Počítame úrodu
            • Matematický sad
            • Ovocíčko na papieri
            • Spoločné raňajky

            Žiaci sa zaujímavými vzdelávacími aktivitami dozvedeli viac o potravinách a dobrých stravovacích návykoch, o úlohe potravín pri ochrane zdravia a ich význame pre tvorbu a ochranu životného prostredia.

          • Florbalový turnaj v Sečovciach

          • Dňa 24. 10. 2023 sa chlapci 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili obvodového kola vo florbale. Po víťazstve 7: 1 nad ZŠ Parchovany a 4:2 na ZŠ Zemplínska Teplica obsadili v skupine 1. miesto a postúpili do okresného kola.

          • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC 2023

          • „KEĎ SA MILIÓN DETÍ BUDE SPOLU MODLIŤ RUŽENEC, SVET SA ZMENÍ.“ (sv. Páter Pio)

            V tomto duchu sa 18. októbra uskutočnila akcia, ktorej názov je Milión detí sa modlí ruženec. Cieľom tejto akcie je, aby bola jednota a pokoj na celom svete. Dve vlastnosti, ktoré sú veľmi potrebné pre náš život ako aj okolie, v ktorom sa neustále pohybujeme a vplývajú na nás. Pokoj a jednotu pre celý svet vyprosovali aj deti našej základnej školy, kde spoločným spevom a modlitbou posvätného ruženca si deti spomenuli, aj na deti žijúce na celom svete, ktoré žijú v neustálom napätí.

          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka

          • 17. októbra sa uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Niekoľkí ôsmaci a deviataci sa statočne popasovali s gramatikou, literárnymi textami a štylistikou v našom materinskom jazyku písomnou i ústnou formou.

            Víťazkou sa už druhý rok po sebe stala Ema Dvorová (9. A), druhé miesto obsadil Mário Berta (9. A) a na treťom mieste sa umiestnil Marián Vaško (8. A).

            Víťazom blahoželáme, zúčastneným ďakujeme a Emke Dvorovej želáme veľa úspechov v okresnom kole.

          • Babadlo

          • Babadlo je jediným divadlom svojho druhu v celom Prešovskom kraji. Svojou tvorbou sa zameriava predovšetkým na detského diváka. Divadlo sa usiluje priblížiť hlavne pôvodnú slovenskú tvorbu, svetovú klasiku a autorské divadlo. Prostredníctvom hry a divadla rozvíja cit pre umenie. V divadelnej tvorbe hlavne pre deti kladie dôraz na výtvarné a hudobné spracovanie, prácu s bábkou. V rámci celkovej tvorby sa skôr pridržiavame klasických princípov bábkového divadla a snažíme sa o udržanie bábkového kumštu vodenia rôznych tipov bábok –marionety, javajky, maňušky, manekýni.

            13. októbra 2023 prinieslo toto divadlo umelecký zážitok i našim prvostupniarom.

             

          • Základný a zdokonaľovací plavecký výcvik

          • Koniec septembra trávila výchovno-vzdelávací proces značná časť žiakov tretieho, štvrtého, šiesteho a siedmeho ročníka v bazéne. V dňoch 25. - 29. 9. 2023 sa totiž realizoval pod vedením p. uč. Vaškovej, p. uč. Verbovej, p. uč. Urmacherovej, p. uč. Kušnírovej a p. uč. Gatyášovej plavecký výcvik v Mestskej plavárni v Trebišove. Začiatočníci a neplavci sa najprv oboznamovali s vodným prostredím, učili sa spravne dýchať vo vode, venovali sa základom vodnej výuky, pokročilí sa zdokonaľovali v jednotlivých plaveckých spôsoboch - kraul, prsia, znak, snažili sa loviť predmety na dne bazéna, skúšali skoky do vody. Boli oboznámení s tým, ako dopomôcť unavenému plavcovi i ako poskytnúť pomoc topaciemu sa človeku. V posledný deň si niektorí mohli preveriť a so spolužiakmi porovnať svoje plavecké zručnosti v plaveckých pretekoch, ktoré dopadli takto:

            Kraul - dievčatá: 1. miesto: Tamara Koverová

                                         2. miesto: Lívia Martončíková

                                         3. miesto: Sofia Vincejová

            Kraul - chlapci: 1. miesto: Jakub Krajcár

                                       2. miesto: Šimon Vincej

                                       3. miesto: Tadeáš Lendacký

            Prsia - dievčatá: 1. miesto: Tamara Koverová

                                         2. miesto: Vanessa Lejková

            Prsia - chlapci: 1. miesto: Peter Mudrý

                                       2. miesto: Dávid Víteček

                                       3. miesto: Jozef Maťaš

            Vytrvalostné plávanie: 1. miesto: Šimon Vincej

                                                   2. miesto: Peter Mudrý

                                                   3. miesto: Tadeáš Landacký a Dávid Víteček

            Víťazom srdečne blahoželáme, slová uznania však patria všetkým zúčastneným žiakom, pretože každý sa snažil pokoriť hlavne sám seba a urobiť väčší či menší pokrok v tomto peknom a pre zdravie človeka veľmi prospešnom športe.

            Veríme, že okrem plaveckých zručností si mnohí plávanie obľúbili a nadobudli presvedčenie, že je to vskutku krásny šport, ktorému sa v budúcnosti oplatí venovať.

                                                                                                                          Mgr. Zuzana Vašková

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Kuzmice Vám touto cestou oznamuje, že vyučovanie v Základnej škole sa dnes končí

            po 4. vyučovacej hodine t.j. 11:30 z dôvodu prerušenia dodávky elektrickej energie. 

          • Dopoludnie s políciou a účelové cvičenie v prírode

          • Predposledný septembrový piatok nám počasie prialo, a tak sme si mohli užiť pripravené dopoludnie s políciou a účelové cvičenie v prírode.

            Príslušníci OO PZ v Michaľanoch nám predviedli policajnú techniku, žiaci si mohli vyskúšať, ako je to ocitnúť sa v putách alebo aká ťažká je policajná vesta, dozvedieť sa, ako funguje paralyzér či iné prostriedky, ktoré policajti používajú pri výkone svojej práce.

            V rámci účelového cvičenia v prírode si na jednotlivých stanovištiach osvojovali vedomosti a zručnosti týkajúce sa najmä

            • zdravotnej prípravy - ako poskytnúť prvú pomoc,
            • dopravnej výchovy -  vybrané dopravné značky,
            • a pohybu v prírode - orientácia v teréne, poznávanie drevín v lese a v okolí školy, lesných plodov, chránených a liečivých rastlín,

            ktoré si mohli následne overiť praktickou ukážkou, formou vedomostným testov a vyplnením pracovných listov.

            Týmto sa chceme poďakovať pánom policajtom, že boli ochotní k nám prísť a odprezentovať našim žiakom svoju policajnú prácu, našim šikovným pedagógom za prípravu podnetných a zaujímavých stanovíšť a žiakom za aktívnu účasť.

             

          • Pozvánka na rodičovské združenie

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou v Kuzmiciach a Rada rodičov pri ZŠ s MŠ v Kuzmiciach Vás pozýva na rodičovské združenie, ktoré sa bude konať

            v stredu 13. septembra 2023 o 17.00 hod.

            v priestoroch základnej školy.

            Program: 

            1. Základné informácie o výchovno-vzdelávacom procese v novom školskom roku.
            2. Triedne aktívy v kmeňových triedach.
            3. Zasadanie Rady rodičov pri ZŠ s MŠ Kuzmice (zástupcov tried).

            Mgr. Jozefína Martončíková, riaditeľka školy

            I

          • Slávnostné otvorenie nového školského roka 2023/2024

          •  Po letných prázdninách sa 4. septembra opäť otvorili brány Základnej školy s materskou školou v Kuzmiciach. Skončilo sa leto, čas dovoleniek, letných radovánok, oddychu a začína obdobie plné povinností, ale i zaujímavých zážitkov a spoznávania. Pri príležitosti otvorenia nového školského roka predniesla p. riaditeľka Mgr. Jozefína Martončíková slávnostný príhovor, v ktorom osobitne privítala prvákov a popriala im veľa úspechov a radosti z každého dňa, ktorý strávia v škole. Náročný rok to bude pre žiakov 9. ročníka, ktorých čaká Testovanie 9 a prijímacie skúšky na stredné školy. Na ceste za poznaním všetkým prajeme veľa odhodlania, trpezlivosti a vytrvalosti.

            Veľa úspechov, milí žiaci a učitelia!

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Vážení rodičia, milí naši žiaci,

            riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Kuzmiciach Vám oznamuje, že SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024 sa uskutoční 4. septembra 2023 o 9:00 h. v ZŠ, v materskej škole o 10:00 h.    

            Slávnostná svätá omša venovaná otvoreniu nového školského roka sa začne v Gréckokatolíckom chráme v Kuzmiciach o 8:00 h.

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

          • Na 30. jún 2023 sa mnohí žiaci, ale i učitelia určite tešili. Slávnostne sme sa rozlúčili so školským rokom 2022/2023. Po zaznení štátnej hymny sme si vypočuli príhovor pani riaditeľky Mgr. Jozefíny Martončíkovej, v ktorom zhodnotila ukončený  školský rok, odovzdala knižné odmeny a diplomy žiakom, ktorí počas roka úspešne reprezentovali školu  vo vedomostných alebo športových  súťažiach. Pre našich prvákov to bol prvý rok, ktorý zvládli hravo. Poďakovala  a rozlúčila sa s pani učiteľkou Dagmarou Hadbávnou, ktorá odchádza po dlhých odpracovaných rokoch na tejto škole na zaslúžený dôchodok. Záverečné poďakovanie z úst pani riaditeľky zaznelo celému pedagogickému a nepedagogickému zboru za skvelú prácu. Všetkým prajeme leto plné zážitkov, oddychu a tešíme sa na nový školský rok 2023/2024.

          • ROZLÚČKA S DEVIATAKMI

          • 29. júna 2023 sa konala tradičná slávnostná rozlúčka s našimi deviatakmi. So základnou školou sa tentokrát rozlúčilo 13 deviatakov, ktorí v septembri vstúpia do ďalšej etapy svojho života. Hoci mnohých z nich osud zaveje do rôznych kútov krajiny či sveta, veríme, že sa sem do školy alebo rodnej obce budú radi a s hrdosťou vracať.

          • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA

          • Vážení rodičia, milí žiaci a zamestnanci školy. 

            Tak ako každý rok slávnostné ukončenie školského roka začneme o 8,00 hod. ďakovnou svätou omšou v rímskokatolíckom kostole v Kuzmiciach. Následne sa presunieme do priestorov telocvične ZŠ, kde o 9,00 hod. uzavrieme školský rok 2022/2023.

            Slávnostné ukončenie školského roka v Materskej škole bude o 10,00 hod.

             

            Všetkým prajeme krásne a pohodové prázdninové dni, plné slnka, smiechu a radosti.

             

            Vedenie ZŠ s MŠ Kuzmice

             

          • Reparát z povinného čítania

          • Posledný vyučovací pondelok v tomto školskom roku sa naši druhostupniari zúčastnili divadelného predstavenia v Košiciach pod názvom REPARÁT Z POVINNÉHO ČÍTANIA, v ktorom sa trojica známych hercov priamo pred očami žiakov pokúsila  o nemožné. Len za necelú hodinu a dvadsať minút prelúskali  látku celého povinného čítania. Je jasné, že klasickým spôsobom sa im to podariť nemohlo – preto potrebovali čosi vymyslieť.

            Hrali, spievali, rapovali, veršovali, varili, hrali hokej, chatovali – a predovšetkým hľadali prekvapivé pointy a skvelý humor, aby vás zoznámili s tým najdôležitejším zo slovenskej klasiky tak, ako to môžu vidieť iba oni.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • ekonómka školy +421 948616946 riaditeľka školy +421 911766754 materská škola +421 948070891 odhlasovanie stravy, p. Takáčová +421 951142754 ŠKD, p. Lévaiová + 421 948238939
      • Hlavná 267 07612 Kuzmice Slovakia
      • 17071089
      • 2020992806
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje